Efter konkursen – flera intresserade av att köpa hela eller delar av musikkedjan

Konkursutförsäljningen i 4sounds butiker i landet pågår och enligt konkursförvaltaren Mikael Kubu finns redan många intressenter som vill köpa verksamheten.
Annons:
Text: Marie Hillblom
Annons:

– Konkursutförsäljningen har påbörjats i butikerna nu, säger konkursförvaltaren Mikael Kubu, som dessutom fått ta emot ett antal intresseanmälningar från aktörer som vill lägga anbud på hela eller delar av verksamheten.

– Det finns en marknad för musikinstrument och det här är ett starkt varumärke och kundgrupp, säger han och pekar på att 4sounds-koncernen varit en stor aktör för musikinstrument och innehaft ungefär 40 procent av marknaden.

Men att en köpare kommer att rädda hela verksamheten ser han inte som troligt, eftersom det rör sig om sammanlagt 18-19 fysiska butiker runt om i landet och 200 anställda.

– Jag vill inte föregripa förhandlingarna. Många olika scenarion är möjliga, säger Mikael Kubu och pekar på att det även kan finnas flera lösningar, där till exempel enskilda butiker tas över lokalt.

Anbudsstarten sker på fredag och kommer att pågår under ett par veckor.

– Nu fokuserar vi arbetet på att omvandla tillgångarna som finns till pengar, säger Mikael Kubu.

En vecka har gått sedan de tre svenska bolagen i 4sounds-koncernen försattes i konkurs. Det är Music Retail Sweden som stått för återförsäljningen, 4sounds Logistic med huvudkontoret i Handen och grossistdelen Luthman AB, som stått för avtalen med olika leverantörer.

– Den utlösande faktorn till konkursen är att banken sa upp krediterna, summerar Mikael Kubu och pekar på trenden i butiksvärlden med en sjunkande lönsamhet och stor konkurrens från nätförsäljning.

Hela hans analys om orsaken till konkursen kommer att finnas iden förvaltarberättelse som är rutin i ett konkursförfarande och är klar om ungefär ett halvår.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...