Efter kökssuccén – Ikea öppnar separat sovrumsbutik i Stockholm

Här är Ikeas nästa citysatsning. Möbeljätten öppnar en separat sovrumsbutik i centrala Stockholm genom att ta över The Lobbys lokaler under en månad.
Annons:
Text: Daniel Norman
Annons:

Ikeas tillfälliga köksbutik i centrala Stockholm var en succé som blev permanent.

Nu väljer kedjan att öppna en separat sovrumsbutik ett stenkast därifrån.

– Vi tar över The Lobbys lokaler. Butiken öppnar på måndag och kommer att vara öppen till och med 10 mars, säger Mattias Johansson, säljchef för Ikea i Sverige, till Market.

Fokus ligger på att ge kunden en god natts sömn. På plats i butiken kommer besökaren att möta Ikeas sovrumsspecialister. De kan beställa en säng och få den hemlevererad samma dag. En del produkter, med koppling till sovrummet, kan kunden köpa direkt på plats och ta med sig hem direkt. De kan också få hjälp med att inreda sovrummet.

– Men vi tar det ett steg till. Det kommer vara olika aktiviteter i butiken. Vi kommer att ha sömnforskare på plats, naprapater och psykologer. Besökarna kommer att kunna gå yogapass och delta i föreläsningar, säger Mattias Johansson.

Totalt får Ikea 400 kvadratmeter till sitt förfogande.

Mattias Johansson, säljchef för Ikea i Sverige.

The Lobbys lokaler ligger ett stenkast från Ikeas köksbutik på Regeringsgatan.

– Att vi väljer att göra den här satsningen i Stockholm handlar om att vi ser att det är där vi har flest besökare i våra varuhus och det är där onlinehandeln växer mest, säger Mattias Johansson.

Köksbutiken var som sagt var också en tillfällig satsning men som senare blev permanent, kan samma sak hända här?
– Det här är en lite annorlunda situation. Här hyr vi in oss hos The Lobby och sedan ska vi ut därifrån efter en månad. Men satsningen blir en viktig pusselbit i vår fortsatta strategi framåt.

Mattias Johansson säger att det inte finns några konkreta planer för att etablera permanenta sovrumsbutiker i framtiden.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...