Foto: Lars Welin

Efter Icas sorti – premiär för varuhusets nya matsatsning: ”Blivit mer NK-mässig”

I dag, torsdag, öppnar NK Saluhall efter en omfattande ombyggnad. Flera entreprenörer delar nu på ytan som dessutom blivit större jämfört med tidigare. ”Det blir en kulinarisk mötesplats”, säger NK:s vd Henrik Andréasson.
Text: Lars Welin
Annons:

Det klassiska varuhusets saluhall i centrala Stockholm består av flera entreprenörer som tillsammans skapar en ny livsmedelsavdelning med både delikatesser och matserveringar.

Flera namnkunniga entreprenörer står bakom de olika delarna: Johan Jureskog, AG Kötthandel, Nils och Erik Molander, Melanders fisk, Vincent och Anna Lefèvre, Androuet ost och Johannes Cullberg som med Paradiset även står för ett bredare livsmedelsutbud.

Vidare finns NK Konfektyr och NK Bröd samt Lejonet och Björnen glass och Dr Mat med sitt utbud av hälsosam mat.

– Den nya livsmedelsavdelningen har blivit mer NK-mässig med fokus på upplevelser. Den håller en hög nivå samtidigt som här finns något för alla, säger Henrik Andréasson till Market.

Flera namnkunniga aktörer står bakom satsningen på saluhallen.
Paradiset med Johannes Cullberg i spetsen står för ett bredare livsmedelsutbud.
NK-chefen Henrik Andéasson.

 

Paradiset blir saluhallens basbutik med ett brett utbud. Butiken satsar bland annat på luncher med en rejäl salladsbar och färdiga sallader att ta med.

– Vi har hela tiden velat komma in på NK, detta är Sveriges bästa läge för oss, säger Paradisets vd och grundare Johannes Cullberg.

Centralt i saluhallen ligger AG kötthandel med ett unikt utbud av kött och exklusiva charkuterier. Kunderna kan äta på plats och erbjuds även att boka tid för en egen ”personal shopper”.

– Det är bistrokänsla med bra råvaror i fokus, säger kötthandlaren Björn Olausson.

Ombyggnaden av livsmedelsdelen i NK-varuhuset har pågått sedan förra sommaren då den tidigare Ica-butiken stängde. Lokalerna har samtidigt blivit större och kopplats ihop med den nya varuhusdelen som ligger i parkeringshuset Parkaden. Där finns också en ny entré till NK Saluhall, tillsammans med serveringar och NK kundcenter.

– NK Saluhall ingår i en större ombyggnad där vi bygger om hälften av varuhusets ytor, säger Henrik Andréasson.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...