Efter försäljningsraset – MQ byter vd: ”Driva koncernens utveckling vidare”

MQ byter vd. Styrelsen är överens med Christina Ståhl om att hon ska lämna posten under året. ”Ambitionen är att det kommer att ske under hösten”, säger styrelseordföranden.
Text: Daniel Norman
Annons:

Under senaste kvartalet sjönk MQ jämförbara försäljning med nästan elva procent och koncernen gjorde en rörelseförlust på fyra miljoner kronor.

Nu kommer beskedet att ett vd-byte kommer att ske under 2018.

– Vi har en gemensam syn på processen för vd-skifte och är överens med Christina Ståhl om att hon blir kvar som vd tills en efterträdare har rekryterats. Ambitionen är att ett skifte på vd-posten kommer att ske under hösten, säger Claes-Göran Sylvén, ordförande för MQ Holdning. 

Christina Ståhl har varit vd för MQ under fem år. 

– Vi har nu en ny affärsplan på plats och omställningsarbetet fortsätter för att möta det paradigmskifte som MQ i likhet med hela branschen är mitt uppe i. Vi ser att det ger förutsättningar för en ny vd att ta vid och driva MQ-koncernens utveckling vidare, fortsätter han. 

Själv säger Christina Ståhl att det är rätt tid för henne att kliva av. 

– När arbetet nu går in i nästa fas och vi har en ny treårsplan på plats, är tiden rätt för mig att lämna för att på sikt kunna ta mig an nya uppdrag, säger hon. 

Market söker Christina Ståhl och Claes-Göran Sylvén. 

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...