Efter e-handelskraschen tidigare i vår – nu lämnar handlare Team Sportia

I mitten av mars gick bolaget bakom Team Sportias e-handel i konkurs. I frånvaro av en nätsatsning väljer handlaren Peter Arvidsson, som bland annat driver två sportbutiker i Jönköping, att avsluta samarbetet med kedjan.
Text: Daniel Norman
Annons:

– Jag har varit kopplad till Team Sportia i 20 år och haft franchiseavtal gällande butikerna. Nu när man väljer att inte satsa på e-handel har vi valt att gå skilda vägar i samförstånd, säger Peter Arvidsson till Jönköpings-Posten. 

Han driver två Team Sportia-butiker i Jönköping, en på Ekhagen och en vid Atollen, samt en i Vetlanda tillsammans med Jan Lagermark. Dessutom var han delägare bolaget som drev e-handeln och den nischade hockeybutiken, Hockey Store, som bägge hade verksamhet i Jönköping. 

Att Team Sportia nu saknar e-handel gör att de nu väljer att driva de tre sportbutikerna samt Hockey Store vidare i egen regi. 

– Det gäller att vara lyhörd för förändringar och anpassa oss efter vad konsumenterna vill. Det beställer i allt i större utsträckning varor på nätet och där måste vi finnas med och möta marknaden och vara konkurrenskraftiga, säger Peter Arvidsson. 

Vad butikerna ska heta nu och hur den fortsätta satsningen på e-handel ska se ut kan han inte svara på i dag. Ett nytt bolag har bildats som går under namnet Spobik. 

– Utan e-handel så går det inte att driva en kvalificerad sporthandel, säger Peter Arvidsson till tidningen. 

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...