Dyrare nota för Polarn o Pyret – köpeskillingen höjs med 23 miljoner

Den preliminära köpeskillingen för Polarn o Pyret blir 23 miljoner dyrare än aviserat. Det framgår när RNB Retail and Brands AB idag slutför avyttringen av Polarn o Pyret till Procuritas.
Annons:
Text: Julia Forsberg
Annons:

Den 10 mars 2021 meddelades att Procuritas skulle köpa Polarn o Pyret. Avyttringen kunde slutföras i dag efter att den godkänts av RNBs obligationsinnehavare och konkurrensverket.

När avyttringen meddelades låg den preliminära köpeskillingen på 330 miljoner kronor. Men efter en utdelning om 40 miljoner kronor från Polarn o Pyret till RNB uppgår summan nu till 353 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande från RNB.

Betalningen kommer att ske i två delar med en första betalning om 233 miljoner kronor. De återstående 120 miljonerna kommer att betalas under 2021.

Utdelning och den första betalningen från Procuritas uppgår till 273 miljoner kronor. Av dessa kommer 244 miljoner användas för transaktionskostnader, återbetalning av checkkredit och amortering på obligationslånet. De återstående 29 miljonerna ger en positiv kassaflödespåverkan för RNB.

Processen för att hitta en lösning för resten av koncernen, inklusive Brothers, fortsätter, uppger bolaget.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...