Foto: Kalle Östergren

Dollarstore flyttar till Stockholm

Dollarstore flyttar huvudkontoret till Stockholm och bygger ett nytt centrallager i Mälardalen.
Annons:
Text: Kalle Östgren
Annons:

Dollarstore kommer att flytta sitt huvudkontor från jämtländska Svenstavik till Stockholm.

Den snabbväxande kedjan vill komma närmare marknaden i södra Sverige.

– För att kunna fortsätta växa söderut och etablera oss i Stockholm måste vi få tag i rätt kompetens, säger kedjans presskontakt Jennie Ahlberg till Market.

– Vi har svårt att hitta personer med rätt kunnande om lågprishandel som är villiga att flytta till Svenstavik. Med närheten till Arlanda kan vi fortsätta hålla kontakten med butikerna i norra Sverige.

Ungefär hälften av de femton personerna som i dag arbetar i Svenstavik kommer att jobba kvar på orten.

– Vi flyttar försäljning och inköp till Stockholm, samtidigt som ekonomifunktionerna blir kvar i nuvarande lokaler, som dock kommer att krympas.

Inget datum är bestämt för flytten eftersom lokalfrågan först måste lösas.

– Vi letar för fullt efter lämpligt läge, antingen innanför tullarna eller i norrort för att ha nära till Arlanda, säger Jennie Ahlberg.

Dollarstore kommer också att bygga ett centrallager på 50 000 kvadratmeter i Mälardalen, ursprungligen tänkt att byggas i Svenstavik.

Bakom besluten finns också ett missnöje hos Peter Ahlberg, grundare och vd, kring att han nekats bygglov för en villa till familjen.

– Jag ska erkänna att det som hände för ett år sedan har påverkat mig. Jag fick inte bygga en villa på en bit mark vi köpt i Vigge. Jag kände mig inte välkommen här i länet, säger Peter Ahlberg till Östersunds-Posten.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...