Den akuta faran är över för Teknikmagasinet: ”Viktigast att få ut varor i hyllorna”

Den akuta faran är över för elektronikkedjan Teknikmagasinet. Det menar ägarbolagets vd, Sebastian Ehrnrooth, två månader in i rekonstruktionen. ”Nu ska vi börja få ut varorna på hyllorna igen. Det blir höstens stora fokus”, säger han.
Text: Michael Sandsjö
Annons:

Efter stora skulder och akut likviditetsbrist försattes Teknikmagasinet, med närmare 130 butiker i Sverige, Norge och Finland, i rekonstruktion i mitten av juni.

Bakom problemen låg minskad försäljning, men också kostnader som uppstod i samband med bygget av det nya centrallagret i Eskilstuna.

Två månader senare ser det ljusare ut, menar Sebastian Ehrnrooth, vd för riskkapitalbolaget Segulah som förvärvade Teknikmagasinet för två år sedan.

– Vi fick en tidig signal både från de anställda och från våra leverantörer att vi har deras stöd. Det betydde oerhört mycket. Någon akut fara ser jag inte längre, även om det ännu är tidigt i processen, säger Sebastian Ehrnrooth.

Sedan rekonstruktionen inleddes har två butiker stängt, men i och med två nya enheter snart öppnar i Finland är butiksnätet intakt, enligt Sebastian Ehrnrooth.

Företaget har också valt att inte permanenta ett antal tjänster som kom till när centrallagret öppnade. 

– Det viktigaste just nu är att få ut varorna på butikshyllorna. Det blir vårt stora fokus under hösten. Samtidigt har vi effektiviserat arbetet i Eskilstuna.

Senare i veckan träffar Segulah och Teknikmagasinets styrelse den utsedde rekonstruktören Kent Hägglund för att få en ännu tydligare bild av läget.

– Nästa steg blir att gå igenom ett tänkbart förslag till en ackordsuppgörelse. Som jag bedömer det finns det goda förutsättningar för det, säger Kent Hägglund till Market.

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...