Foto: Vendela Kjerner

De tar kontrollen över Eleven – och tillsätter en ny vd: ”Stärka tillväxten”

Verdane Capital blir majoritetsägare i Eleven. Samtidigt kliver grundare Michael Gergerfeldt åt sidan för att jobba med affärsutveckling. Ny vd har värvats från Schibsted.
Text: Daniel Norman
Annons:

2013 gick Verdane Capital in som delägare i skönhetsaktören Eleven. Nu tar riskkapitalfonden kontrollen över bolaget och bli majoritetsägare. Samtidigt skjuts extra pengar till för en offensiv expansion. 

Den som ska verkställa expansionen är Pernilla Barkman som rekryterats som ny vd. 

– Vi har en stark tro på premiumsegmentet inom skönhet och är glada över rekryteringen av Pernilla Barkman som ska leda satsningen i bolaget framåt, säger Daniel Ahlstrand, investeringsasnvarig hos Verdane Capital, i en kommentar. 

Pernilla Barkman har en bakgrund hos Schibstedt där hon var med och byggde upp Blocket och Hitta.se. Hon har även jobbat med digitaliseringen av livsstilssegmentet på Aftonbladet samt varit vd för Lifestyle online med fler shoppingsajter under sig. 

Pernilla Barkman är ny vd för Eleven. Grundaren Michael Gregerfeldt ska i stället ägna sig åt affärsutveckling.

– Det är med stor ödmjukhet jag tar mig na uppdraget att ta Eleven till nästa nivå och jag är så imponerad av bolagets spännande historia. Nu ska jag jobba med stärka tillväxten, bygga varumärket och skapa en ännu mer lustfylld shoppingupplevelse för våra kunder, säger Pernilla Barkman i en kommentar. 

Grundaren Michael Gregerfeldt ska i stället ägna sig åt affärsutveckling och innovation. 

– När jag lämnade vd-jobbet för fem år sedan var mitt mål att ägna mig åt affärsutveckling, vilket tyvärr inte hände på grund av flera omständigheter. I slutet av 2014 blev jag återigen vd med uppdraget att vända den negativa försäljningstrend som uppstått och samtidigt göra bolaget lönsamt igen. Det har vi lyckats med och nu är det äntligen dags att öka takten igen, säger han. 

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...