De fixar galafrisyren inför kvällen: ”Pimpa, locka, fläta och sätta upp”

Till Braid & Blow går man för att snabbt och smidigt bli snygg i håret. I samband med Retail Awards-galan 21 maj flyttar Helene Öhman och Sara Bravo de Laguna in sin verksamhet på Waterfront för att göra uppklädda gäster ännu snyggare.
Text: Agneta Renmark
Annons:

Retail Awards 2018

Duon bakom hårstylingsalongen Braid & Blow flyttade nyligen sin verksamhet från Åhléns city till nyöppnade The Lobby på Regeringsgatan i Stockholm. Men på måndag eftermiddag och kväll finns de på plats under Retail Awards.

– Vi är supertaggade! Vi var med även förra året och fixade festfrisyrer vid garderoben. Då var det dock inte alla som upptäckte oss, så i år håller vi till där fördrinken serveras i stället, säger Sara Bravo de Laguna. 

Det är så kallad quick fix för håret som finns på menyn – räkna alltså inte med att få håret tvättat, klippt och fönat.

– En kvart per person är vad vi hinner med, det handlar om att pimpa, locka, fläta och sätta upp. Vi kan dessutom fixa med lite lättare sminkning för ögon och läppar, säger Sara Bravo de Laguna, som även välkomnar modiga män att prova att bli proffsstylade inför festen – men lite längd på håret krävs förstås.

Vilka hårtrender är hetast just nu?
– Det är mycket långa hår med olika typer av flätor som inbakade fiskbensflätor. Man måste inte fläta hela håret, utan gärna fläta in en fläta i resten av frisyren – kanske bara på ena sidan. 

Hur tänker ni när ni väljer frisyr?
– Vi utgår alltid ifrån vad kunden har på sig och vill framhäva. Har du på dig en klänning eller blus med hög hals eller många detaljer så kan man gärna ta bort håret från ansiktet för att ge ett sofistikerat och elegant intryck. Har du en enklare eller enfärgad klänning kan man gärna gå loss med mer lockar och vågor – eller en bohemisk fläta, beroende på vad man trivs med 

Varför är vi i allmänhet så dåliga på att fixa håret?
– Vi har en speciell hårkultur här i Sverige, där jag upplever att festfrisyren lätt blir lite bortglömd. Man klär och sminkar sig omsorgsfullt medan håret får hänga som det är. Jag har tidigare bott i England och där är det en helt annan hårkultur med avancerade svinryggar och doughnuts till fest. Och är det bröllop bär kvinnorna gärna hatt som matchar håruppsättningen, säger Sara Bravo de Laguna, som hoppas att Braid & Blow kan bidra med inspiration så att riktigt många gäster blir sugna på att bli extra snygga i håret under Retail Awards. 

Hur får man frisyren att hålla hela kvällen?
– Det beror ju helt på hur mycket man röjer på dansgolvet men rent generellt ska en bra festfrisyr hålla tills man lägger huvudet på kudden någon gång efter midnatt.

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...