De 39 Ica-handlarna i Göteborg vill samverka för att göra staden mer trygg

Handlarnas betydelse för att skapa trygga stadsmiljöer stod i fokus för ett möte mellan representanter för Ica och lokalpolitiker i Göteborg. ”Vi fick positiv respons”, säger Per Collins handlare och styrelseledamot i Ica-handlarnas Förbund.
Annons:
Text: Ellen Larsson
Annons:

Med växande utanförskapsområden och många eftersatta stadsmiljöer behövs en större samverkan mellan näringsliv och politik.

Det menar företrädare för Ica som vill se en trygghetsöverenskommelse mellan de båda samhällsaktörerna för att stärka stadsdelarna i Göteborg.

I fredags träffade företrädare för Ica-handlarnas Förbund och Ica Fastigheter ledande kommunpolitiker på Sannegården i Göteborg för att diskutera frågan.

– Det finns 39 Ica-handlare i Göteborg som vill samverka för att bygga en tryggare stad. Vi ville få ansvariga politiker att se möjligheterna i detta, säger Per Collins som är handlare på Ica Kvantum i Munkebäck och styrelseledamot i Ica-handlarnas Förbund.

– Responsen var positiv, inte minst från kommunstyrelsens ordförande Axel Josefson (m) som sade sig vilja prova, fortsätter han.

Kärnan i trygghetsöverenskommelsen är att låta näringslivet bygga trygga stadsmiljöer tillsammans med andra samhällsaktörer som kommuner, fastighetsägare och civilsamhället.

– Politikerna behöver se ett större värde i hur företagare kan vara med och skapa trygghet. Ica-butiken är inte bara ett ställe där man köper mat, utan även en mötesplats för invånarna. Just därför behövs också ett bättre företagsklimat, säger Per Collins.

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...