Foto: Biltema

Därför målade Biltema parkeringsrutan som en fotbollsplan

Den som ska parkera utanför Biltemas butik i Katrineholm kan konstatera att en av rutorna är målad som en fotbollsplan med en blågul fotboll i mitten. ”Många av kunderna går fram och kollar, tar kort eller en selfie”, säger Biltemas marknadschef Johan Gerdevåg.
Text: Mikael Sydner
Annons:

Nu kan man ju undra varför Biltema har valt att måla en specifik parkeringsplats på just det sättet.

Svaret är att det var på den rutan, i SvFF:s generalskreterare Håkan Sjöstrands bil, som förbundskapten Janne Andersson skrev under kontraktet.

– Det var ju mycket hysch-hysch. ”Vart ska vi ses? Vad finns det för ställe där ingen ser oss, där vi inte blir upptäckta”. Och till sist säger Janne bara att han kör och möter mig, svänger av vid infartsrondellen och ställer sig på parkeringen där, säger Håkan Sjöstrand till Aftonbladets Erik Niva i hans reportage om hur Janne Andersson fick jobbet.

KLASSISK MARK. Den heliga parkeringsplatsen...

Erik Niva mer eller mindre krävde att den viktiga p-rutan skulle minnesmärkas.

– Vi på Biltema antog utmaningen direkt och skapade Jannes parkeringsplats, säger Johan Gerdevåg.

Vad har ni fått för reaktioner?
– Direkt under själva skapandet kom det fram kunder och konstaterade att ”självklart ska Janne ha egen parkeringsplats”, ”helt rätt, det är historisk mark!”.

Får vem som helst parkera där?
– Vem som helst får parkera där men vi ser gärna att man ställer sig bredvid så fler kan få njuta av den historiska platsen. Många av kunderna går fram och kollar, tar ett kort eller en selfie.

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...