Danska uppstickaren höjer tempot i Sverige: ”Vi kan ha butiker i hela landet”

Danska Søstrerne Grene växer i Sverige. Nyligen öppnade kedjan i Halmstads nya köpcentrum Hallarna och om några veckor väntar en öppning i Väla utanför Helsingborg.
Text: Daniel Norman
Annons:

Systrarna Grene

  • Kedjan grundades i danska Århus av systrarna Anna och Clara Grene. 
  • Kedjan säljer heminredning, partyartiklar, presentkit, kontorsprylar, leksaker med mer. 
  • Målet är att skapa butiker där kunden känner det som att den kliver in i en oas och flyr världen utanför en stund. 

– Halmstad är en stad med stor pontential. Den ligger strategiskt rätt i förhållande till våra ambitioner och Hallarna är ett mycket fint och spännande köpcentrum, säger Christian Malholm, vd och ägare av den svenska verksamhet, till Market. 

Han berättar att butiken är Søstrene Grenes största hittills i Sverige. 

– Den ligger bra placerad i Hallarna och har fått ett riktigt fint mottagande av kunderna. 

Sedan tidigare har den danska kedjan tre butiker i Sverige, alla i Malmö.   Søstrene Grene finns i Trinageln, Mobilia och Emporia. 

– Efter en dålig start 2013 går det något bättre. Vi har dagligen kunder som besöker oss för första gången. Och vid varje kampanj får vi bättre och bättre respons. Så jag är optimistisk inför framtiden, säger Christian Malholm. 

Finns planer för fler butiker i Sverige? 
– Rent konkret så öppnar vi i Väla utanför Helsingborg  24 november. Vi ser en stor potential i den svenska marknaden och söker naturligtvis efter nya möjligheter. Vi tar emellertid en butik i taget. Vårt koncept och vår stil faller svenskarna i smaken, så jag kan icke se något hinder för att vi inte skulle kunna ha butiker i hela landet på längre sikt.  

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...