Foto: Shutterstock

Dags för byggstart vid Eskilstunas nya handelsplats: ”Bästa läget i stan”

Bygglovet är inlämnat och snart börjar uppförandet av Eskilstunas nya handelscentrum vid Skiftinge. 8 500 kvadratmeter handel med planerad öppning andra kvartalet 2020 och ett år senare räknar Maxfastigheters vd Håkan Karlsson med att slå upp portarna för lika mycket till.
Text: Marie Hillblom
Annons:

Vid Skiftinge i Eskilstuna, strax intill E20, ska ett nytt handelsområde skapas.

Kommunens detaljplan ger rätt till 35 000 kvadratmeter handel. Maxfastigheter och Biltema har förvärvat mark där Maxfastigheter har möjlighet att bygga 28000 kvadratmeter och Biltema 7 000 kvadratmeter.

– Vi vill börja bygga nu, säger Håkan Karlsson, vd på Maxfastigheter, och räknar med att förbipasserande ska kunna se konturer av byggnader inom några månader.

I första etappen kommer fyra byggnader att uppföras.

– Vi vill få det klart samtidigt som Biltema, säger Håkan Karlsson och räknar med att det blir öppningsdags andra kvartalet 2020. Vi får se om vi hinner.

Maxfastigheter har redan fulltecknat med hyresgäster till den första etappen.

Market har tidigare rapporterat om att Dollarstore blir en av butikerna som kommer att finnas här.

Även friskvårdskedjan Nordic Wellness och bilvårdsanläggningen Waxy International har tecknat sig för hyreskontrakt. De tre tar upp ungefär 7 000 kvadratmeter.

Första etappen innehåller även en restaurangsatsning där KFC kommer att finnas, snabbmatskedjan YumYum och lokala företaget Skiftinge Mat.

Sommaren 2021 räknar Håkan Karlsson med att andra etappen av Skiftinge handelsplats står klart. Här blir det tre byggnader om totalt 14 000 kvadratmeter. Vissa delar kommer sannolikt att ha två plan.

– Men ofta är det svårare att få hyresgäster i andra planet, säger Håkan Karlsson.

Svårt att få hyresgäster till det nya handelsområdet har han annars inte haft.

Intresset är större än lokaltillgången.

Namn på möjliga hyresgäster i andra etappen varken kan, får eller vill Maxfastigheter släppa.

– Vi jobbar med ett antal hyresgäster. Vi ser att det finns en marknad och det här är det bästa läget som finns i stan, säger Håkan Karlsson om Skiftinge.

Men han tror inte att den nya handelsplatsen kommer att konkurrera med varken centrumhandeln eller Tuna Park.

– Vi ser det här som ett komplement. Eskilstuna och Skiftinge växer, säger Håkan Karlsson, som också ser det nya handelsområdet som ett komplement till handelsområdet i Folkesta, vilket Maxfastigheter äger sedan tre år tillbaka.

Även här ser han ett uppsving då fastigheten hade cirka 4 000 kvadratmeter vakant vid tillträdet. Idag söker bolaget hyresgäster till två lokaler i Folkesta om sammanlagt 1100 kvadratmeter. Folkesta har fått en fritidsinriktning genom hyresgäster som leklandet Hop´n Pop och Stadium Outlet.

– Vi har betydligt mer uthyrt än när vi köpte Folkesta. Men det är betydligt svårare att få in hyresgäster i befintliga lokaler än i nyproduktion.

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...