Foto: Gustaf Olsson

Dagen efter beskedet: Elgiganten om sin framtid i Eskilstuna

När Elgiganten stänger på Folkesta har kedjan bara en Phone House-butik kvar på orten. ”Vi ser fortfarande det som en intressant marknad”, säger kommunikationsansvarig Li Persson.
Text: Daniel Norman
Annons:

I går kom beskedet att Elgiganten stänger sitt varhus på handelsplatsen Folkesta i Eskilstuna.

– Vi har tyvärr inte lyckats uppnå den lönsamhet vi önskar i Eskilstuna och det betyder tråkigt nog att vi behöver lägga ner, säger Li Persson till Market.

Exakt när verksamheten läggs ner kommer Elgiganten att fatta beslut om inom kort.

I och med nedläggningen står kedjan utan ett större varuhus på orten. I köpcentrumet Tuna Park finns en Phone House-butik.

– Vår framtida närvaro i Eskilstuna är svår att spekulera i. Vi har inte planerat att öppna i Eskilstuna igen, men trots att butiken tyvärr inte varit lönsam ser vi fortfarande Eskilstuna som en intressant marknad, säger Li Persson.

Några planer på att stänga fler varuhus finns inte.

– Elgigantens årsresultat för verksamhetsåret 2018–2019 presenterades i slutet av juni. Där framgår det att vi slog fyra nya rekord, vi har rekordhög omsättning och vi slår resultatrekord.

Planerar ni några andra förändringar av butiksnätet?
– Under hösten kommer vi försätta ombyggnationen av våra varuhus till det nya 3.0 konceptet där vi integrerar den klassiska analoga butiksmiljön med den digitala och uppkopplade världen. Med de digitala butikslösningarna kan vi nu erbjuda våra kunder en ännu bättre köpupplevelse, säger Li Persson.

– Vi har även några invigningar av nya butiker på olika platser i Sverige inplanerade under hösten, tillägger hon.

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...