Foto: Thomas Karlsson

Då öppnar Arkets första svenska butik: ”Vi hade otrolig tur”

Nu är det klart när H&M öppnar sin första svenska Arket-butik. Fredagen den 1 juni är det premiär i centrala Stockholm.
Annons:
Text: Andreas Dyrberg Skog
Annons:

Butiken ligger på Drottninggatan 53 i Stockholm och blir den nionde öppningen sedan varumärket lanserades på Regent Street i London, och online på 18 europeiska marknader, i augusti i fjol.

Arket erbjuder ett sortiment för herr, dam, barn och hemmet samt ett vegetariskt kafé under ett och samma tak. Som ett komplement till de egna kollektionerna finns också handplockade produkter från ett femtiotal andra varumärken. Målet är att skapa en destination, en ny typ av marknadsplats, som erbjuder mer än bara kläder.

– Det har lanserats en rad intressanta projekt i kvarteren kring Sergels torg de senaste åren, och det känns som att något väldigt spännande är på gång i centrala Stockholm just nu. Vår förhoppning är att den mångfald som våra butiker erbjuder, och inte minst vårt gröna café, ska kunna bidra med ännu mer ny energi, säger Arkets Managing Director Lars Axelsson.

Tanken var egentligen att Drottninggatan skulle bli Arkets andra Stockholmsbutik. 

– Vi hade otrolig tur som kunde göra om planerna så snabbt efter branden på Biblioteksgatan i november, och ser verkligen fram emot att nu äntligen kunna presentera Arket här i vår egen hemstad.

H&M:s outletkoncept Afound som ska dela lokal med Arket på Drottninggatan kommer inte att öppna den 1 juni, uppger H&M:s pressavdelning.

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...