Då går startskottet för Mios marketplace: ”Vi ska vara köpare till våra kunder”

Mio kommer att bredda sortimentet och vid årsskiftet räknar vd Björn Lindblad med att lansera det första samarbetet på webben. Då blir det premiär för Mio Marketplace.
Annons:
Text: Marie Hillblom
Annons:

Mios mål är att bli störst i Sverige på möbler. Ett bredare sortiment menar Björn Lindblad är en nyckel till att bli störst och för att bredda sortimentet håller Mio på att skapa sin egen marketplace.

Under sommaren har Mio byggt en kommunikationsportal där leverantörer kan ladda upp produkter.

– Vi har en bra infrastruktur, summerar Björn Lindblad läget och vid årsskiftet hoppas han kunna lansera det första samarbetet i Mio marketplace på webben.

Björn Lindblad tror att förutsättningarna att få aktörer att vilja presentera sig på Mios marketplace är goda.

Han pekar på trafiken till Mios webb, som i veckan passerade 40 miljoner besökare. Han kallar det för en besöksexplosion och att det är grunden för att utveckla Mio till Sveriges främsta destination för möbler och inredning.

– Det motsvarar två fullsatta Friends arena som rymmer 50 000 åskådare. Vi fyller med andra ord två Friends varje dag året om. Vi tror att det finns fler som vill vara med och dela på den trafiken. Och vi tror att det stärker Mio.

Björn Lindblad menar att Mio Marketplace är en satsning som går i linje med vad kunderna önskar. Mio har god koll på sina kunder och deras viljor efter två år med sin kundklubb, som hittills lockat 1,4 miljoner medlemmar.

– Det handlar om att vara köpare till sina kunder och inte säljare till sina leverantörer. Det går inte att bara trycka ut varor, man måste börja med att lyssna på vad kunderna efterfrågar.

Har kunderna ledsnat på Mio-sofforna? Är det därför Mio marketplace behövs?
– Nej, vi tror Mio-kategorierna fortsätter att vara de största, men det finns mer produkter att addera och få en bredd i varje kategori och stil, säger Björn Lindblad och menar att på webbutiken får det plats.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...