Foto: Kalle Östgren

Cullberg har förlorat sin parhäst: ”Det finns inte plats för två chefer”

Paradisets medgrundare Henrik Strinning har lämnat sin operativa roll i bolaget. Ett naturligt steg, enligt honom själv. ”Det finns inte plats för två chefer”, säger han.
Text: Pontus Edman
Annons:

För tre år sedan grundade Henrik Strinning hälsomatskedjan Paradiset tillsammans med Johannes Cullberg. Sedan dess har de jobbat sida vid sida för att lyfta bolagen.

Men nu har Strinning, som hade rollen som vice vd, klivit av.

– Det är ett naturligt steg. Vi var två grundare, men bolaget kan bara ha en chef att bygga verksamheten kring och då valde jag att lämna, säger han.

Så du och Johannes har inte kommit på kant med varandra?
– Nej, absolut inte. Vi har haft en samsyn på driften.

Varför blev det du som klev av och inte Cullberg?
– Vi hade en diskussion om det där, men jag kommer från en lång pappaledighet och det blev som sagt naturligt att Johannes tog stafettpinnen ensam.

Henrik Strinning har däremot inte sålt sin andel av bolaget, utan sitter kvar som delägare. Men något egentligt inflytande kommer han inte att ha.

– Jag har andra uppdrag nu och har helt enkelt inte den tid som krävs för att det ska ge något värde till bolaget.

Han tror ändå att framtiden är ljus.

– Paradiset som bolag ligger rätt i tiden. Den nylanserade e-handeln kommer att kräva mycket av organisationen, men jag tror absolut på bolaget.

Henrik Strinning lämnar dock inte matens värld. Efter ett kortare uppdrag som interim-vd på Saba Blommor tillträder han nästa måndag som ny vd för Compass Group.

– Jag älskar mat och vill arbeta med mat och måltider, så jobbet passar mig perfekt.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...