Coronaeffekten: E-handelsvågen uppe på Black Friday-nivåer

I går, den 9 juni, nådde Postnords paketflöden nya toppnivåer. 760 000 paket passerade genom postjättens system. De allra flesta försändelser är leveranser från e-handlare till konsumenter.
Annons:
Text: Andreas Dyrberg Skog
Annons:

I e-barometern för april uppgav 78 procent av konsumenterna att de hade e-handlat under månaden. Det är den högsta noteringen någonsin.

Och e-handeln fortsätter att gå starkt.

Det senaste dygnet hanterades alltså 760 000 paket, varav 630 000 var varor från företag till konsumenter. Det är nivåer som normalt bara nås under till exempel Black Friday.

– Det har generellt varit högre volymer under de senaste månaderna, men när vi når sådana här nivåer närmar vi oss volymer som vi normalt sett bara har under peak-perioden i slutet på året, säger Peter Hesslin, chef för e-handel och logistik på Postnord Sverige.

– Det som också är intressant är att hemleveranserna fortsätter vara många. Den ökning vi såg redan tidigare fortsätter alltså, fortsätter han.

I april växte e-handeln med 44 procent i april, sett utifrån svenskarnas självuppskattade konsumtion, enligt E-barometern.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...