Foto: Foto: Coop

Coops onlineoffensiv – avhämtning i hundratals butiker: ”Redo att rulla ut”

Coop rullar ut e-handelskonceptet Coop Hämta till 70 butiker. Nästa år blir det många fler – över hela landet. ”Intresset för avhämtning är jättestort”, säger onlinechefen Catrin Folkesson.
Text: Thomas Ohlén
Annons:

Market avslöjade i september att Coop skulle prova avhämtning i butik på Stora Coop i Falun och Coop Forum Sisjön i Göteborg.

Nu är testperioden avslutad.

– ”Piloterna” har fungerat mycket väl och vi har fått många värdefulla insikter från Falun och Göteborg. Nu är vi redo att rulla ut konceptet så att fler hushåll får möjlighet att hämta beställningarna i eller vid butiken, säger Catrin Folkesson till dagligvaruhandelns nyhetstidning Icanyheter.

Före årsskiftet ska Coop Hämta finnas i cirka 70 butiker och utrullningen fortsätter därefter i snabb takt.

Ambitionen är enligt Catrin Folkesson att finnas ”på många ställen i landet”.

– Många vill ha kassarna levererade hem medan andra föredrar att kunna hämta dessa i butiken, i ett obemannat skåp eller i en drive thru. Avhämtning är ett viktigt leveranssätt, en del av kundupplevelsen och binder ihop fysiska butiker och online.

Svensk Dagligvaruhandels och HUI:s nya index visar att e-handeln hade en tillväxt på 26,7 procent förra året.

Coops digitala försäljning var enligt ägaren KF:s årsredovisning upp med 28,2 procent jämfört med 2017.

– Marknaden växer så att det knakar och vi vill givetvis att fortsätta att växa mer än konkurrenterna. Vi har ett starkt e-handelserbjudande som blir ännu vassare med avhämtning i många Coop-butiker, säger Catrin Folkesson till Icanyheter.

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...