Coops nya e-handelsoffensiv – börjar med avhämtning: ”Drive thru blir stort”

Coop växlar upp sin expanderande e-handel. Jätten smyger igång utlämning i butik. ”Vi bedömer att drive thru blir stort”, säger affärsområdesdirektör Catrin Folkesson till Market.
Annons:
Text: Thomas Ohlén
Annons:

Market kan i dag berätta att Coop introducerar ytterligare ett leveransalternativ för det växande antal svenska konsumenter som handlar dagligvaror online i stället för att besöka en fysisk butik.

Coop Hämta smyglanseras på två orter.

– Vi börjar i Göteborg (Sisjön) och Falun men kommer att rulla ut tjänsten successivt och i förlängningen är det möjligt att kunderna ska kunna hämta sina beställningar i de flesta butiker i landet, säger Catrin Folkesson.

Butikerna kommer att erbjuda minst ett av tre alternativ:

  • Avhämtning inne i butiken
  • Drive thru
  • Obemannade skåp

– Min bedömning är att drive thru kan bli det mest intressanta alternativet för onlinekunderna

E-handeln med dagligvaror accelererar och enligt undersökningsföretaget GFK:s kartläggning har drygt hälften av hushållen klickat hem maten minst en gång det senaste året.

Kanalens tillväxt uppgick enligt E-barometern till 28 procent andra kvartalet i år jämfört med samma period 2017 och det var högst i detaljhandeln.

– Vi växte i samma takt som marknaden första halvåret och de kampanjer vi gjort efter sommaren har inneburit ett stort försäljningslyft, säger Catrin Folkesson och tillägger att en ytterligare förklaring är att Coop har kommit ut bäst i uppmärksammade prisundersökningar.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...