Coops drömbesked – efter oväntade politiska beslutet: ”Kan erbjuda en fräsch butik”

Coop Värmland hotade att lägga ned butiken i Degerfors. Nu blir den kvar – tack vare en oväntad politisk allians. ”Beslutet är bra för handeln”, säger Klas Olsson på Coop till Market.
Text: Thomas Ohlén
Annons:

Market berättade förra veckan att Coop Värmland hotade att lägga ned sin olönsamma butik i Degerfors sedan Socialdemokraterna och Alliansen hade beslutat att rösta nej till den förra majoritetens löfte att rusta upp torget och skapa bättre kommersiella förutsättningar för Coop.

Men nu är det klart att den tidigare klubbade detaljplanen ändå blir verklighet.

Oppositionen vann – sedan Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna gått ihop.

– Vi har kämpat för en utveckling av torget sedan hösten 2015 och är jätteglada över att det får nya tillfartsvägar och entrénära parkeringsplatser och inte bara några sådana på gatan. Det här är ett väldigt bra beslut för alla våra medlemmar och inte minst medarbetare i Degerfors som har levt i stor ovisshet i snart fyra år, säger Klas Olsson efter den överraskande vändningen i kommunfullmäktige.

Coop Värmland och fastighetsägaren Captiva har aviserat att de är beredda att investera tiotals miljoner kronor i den nedgångna fastigheten.

– Kommunfullmäktiges beslut gör att vi kan gå vidare med planerna på att erbjuda kunder och medlemmar en fräsch butik.

Planen är att nuvarande Coop Extra ska krympa ytan och konverteras till det nya formatet Coop.

Därmed frigörs plats för ytterligare handel.

– Fastighetsägaren har flera intressenter. Degerfors mår bra av mer handel. Vi skulle givetvis gynnas av grannar vid torget, säger Klas Olsson.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...