Coop värvar vice vd från Mekonomen – Örjan Grandin återvänder till kooperationen

Coop Sverige AB plockar in en vice vd och ny logistikchef. Kooperationen har värvat Örjan Grandin från Mekonomen Group. ”Jag ser mycket fram emot att få komma tillbaka”, säger han.
Text: Daniel Norman
Annons:

Det handlar snarare om en återkomst än om en nyrekrytering. För 1,5 år sedan lämnade Örjan Grandin Coop för att bli varuflödesdirektör för Mekonomen Group. Då var han affärsområdeschef för logistik inom Coop, ett jobb han hade i 4,5 år. 

Nu återvänder han till Coop som vice vd och vd för Coop logistik. 

– Jag ser väldigt mycket fram emot att få komma tillbaka till Coop. Det är ett företag i fortsatt förändring och med de nyligen fattade besluten om en ny affärsmodell och ny struktur för central leverans och butiksdrift är det en helt ny spelplan jämfört med min förra period på Coop, säger Örjan Grandin. 

Inom sex månader börjar han sitt nya jobb. Coop Sveriges nya vd Magnus Johansson, som även han gjort en kort sejour hos Mekonomen som vd, är glad över att Örjan Grandin är tillbaka inom kooperationen. 

– Han besitter en mycket stark förmåga att kombinera ett tydligt och engagerande ledarskap med starka funktionella leveranser. Örjan Grandin har dessutom en väldokumenterad förmåga att kommendera och bygga förtroende mellan olika verksamhetsdelar i företaget, säger han. 

Som vice vd kommer han att ansvara för dialogen med de butiksdrivande verksamheterna. 

Pehr Osvcarsson, vd och koncernchef för Mekonomen önskar Örjan Grandin lycka till. 

– Jag vill tacka honom för hans insats för koncernen och önska honom lycka till med sitt nya uppdrag. Befintliga projekt inom varuflöde, däribland centrallagerprojektet, löper på enligt plan och vi bedömer inte att detta kommer att påverka den fortsatta utvecklingen. 

Örjan Grandin har varit en del av koncernledning och i början av november kommer Mekonomen att återkomma med hur de löser den lucka som uppstått. 

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...