Foto: Lars Welin

Coop öppnar för en fortsättning i Burlöv – börjar med ett halvår till

Coop Forum i Burlöv center får en nådatid på ytterligare sex månader. Och samtidigt öppnar Coop dörren på glänt för att stanna längre än så. ”Vi har hela tiden sagt att vi vill vara kvar där om förutsättningarna är de rätta”, säger pressekreterare Tarik Belqaid.
Text: Svante Grahn
Annons:

I februari meddelade Coop att stormarknaden i Burlöv strax nordost om Malmö skulle stängas redan den 30 juni i år. Förutsättningarna för att få den lönsam igen efter många år med förluster bedömdes inte finnas.

Men nu väljer Coop alltså att skynda lite långsammare med avvecklingen. Coop Forum blir kvar i Burlöv Center året ut men på mindre än halva ytan.

De anställda har erbjudits att arbeta kvar ytterligare några månader.

– Genom detta kan vi fortsätta att sälja dagligvaror till våra kunder i området i ytterligare sex månader samtidigt som fastighetsägaren får en möjlighet att jobba med den butiksyta som vi lämnar. Och personalen får mer tid på sig att hitta något annat, säger Tarik Belqaid.

Coop har inte fattat några beslut om vad som händer efter den 1 januari 2019. Men ambitionen är fortsatt närvaro i Burlöv om förutsättningarna för lönsamhet finns. 

En kraftig minskning av butiksytan är en del i att få bättre ekonomi. Coop Forum disponerar idag en säljyta på långt över 10 000 kvadratmeter.

Genom den nya överenskommelsen krymper den till under 5 000 kvadratmeter – alltså fortfarande en stor yta, men klart mindre än den nuvarande.

Coop Forum Burlöv öppnade under namnet Obs redan 1971 och var länge ett kooperationens flaggskepp. Men Coop har på senare år haft svårt att hålla lönsamheten uppe i flera av sina stormarknader. 

Även om Coop Forum i Burlöv nu alltså lever vidare ytterligare några månader kommer Coop att stänga två av sina Forum i sommar: den i Norrköping den 17 juni och den i Linköping den 29 juli.

 

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...