Coop Bygg skyltar om till Bolist

Coop Bygg ska omprofileras. Efter årsskiftet kommer butikerna skyltas om till Bolist. ”De har ansökt om och beviljats medlemskap”, säger Tomas Fritzon, vd på Bolist.
Text: Andreas Dyrberg Skog
Annons:

Det är de 15 Coop Bygg som drivs av Coop Norrbotten, Coop Nord, Coop Mitt, Konsum Värmland och Coop Väst som framöver kommer att ingå i Bolist-kedjan. Omprofileringen börjar i mitten av januari i norra delarna av landet och fortsätter söderut. Under april ska samtliga butiker ha skyltats om.

Bolist satsar offensivt och siktar på att öka försäljningen med 20 procent 2016. Med Coop Bygg får kedjan totalt 209 butiker runt om i landet.

– 15 nya butiker ger oss förstås en bra möjlighet att öka volymerna. Hur vi ska nå målet får vi vi återkomma till, men självklart kommer en sån ökning inte av sig själv. Klart är att vi lanserar ett nytt koncept för uthyrning av maskiner, säger Tomas Fritzon.

Det finns i dag 17 Coop Bygg. De två som drivs av Coop Butiker och Stormarknader, Coop Bygg i Enköping och Västerås kommer inte att anslutas till Bolist. Butiken i Enköping kommer att läggas ner vid årsskiftet.

Market söker Coop Sverige, Coop Norrbotten, Coop Nord, Coop Mitt, Konsum Värmland och Coop Väst för en kommentar.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...