Clas Ohlsons vice vd söker nya utmaningar: ”Dags för nya krafter att ta vid”

När det möbleras om i koncernledningen väljer vice vd:n Peter Jelkeby att tacka för sig. ”Dags för nya krafter att ta Clas Ohlson vidare”, säger han till Market.
Text: Daniel Norman

Peter Jelkeby slutar som vice vd för Clas Ohlson. 

– Efter tio år där jag varit med på en fantastisk utvecklingsresa i ett fantastiskt bolag är det helt enkelt dags för nya krafter att ta Clas Ohlson vidare och för mig själv att hitta nya utmaningar, säger han till Market. 

Vad ska du göra nu?
– Just nu avsluta på Clas Ohlson, sedan får vi se.  

2008 började han hos Clas Ohlson. Då kom han från Ikea där han bland annat varit landschef i Storbritannien. Han har också jobbat för möbeljätten i Ryssland och i Asien. 

När Klas Balkow lämnade Clas Ohlson i slutet av förra året för att bli vd för Axfood klev Peter Jelkeby in som vd och koncernchef i väntan på att rekryteringen av en ersättare skulle bli klar. 1 augusti tillträdde Lotta Lyrå. 

Var tar du med dig från åren hos Clas Ohlson? 
– Dels att få vara med och utveckla Clas Ohlson till vad det är i dag med en stark plattform på plats för nästa steg, dels hur viktigt det är med en enkel sund idé kopplat till en stark kultur, något som Clas Ohlson har. Men också alla härliga kollegor och medarbetare förstås, säger Peter Jelkeby. 

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...