Clas Ohlson nästlar sig in i norska matkassar – inleder samarbete med e-handlare

En av tio matkassar från Mathem innehåller en produkt från Clas Ohlson. Nu gör kedjan en liknande satsning på den norska marknaden och inleder ett samarbete med Norges största matbutik på nätet.
Text: Daniel Norman
Annons:

I december 2017 klev Clas Ohlson in som delägare i Mathem. Under våren 2018 blev delar av kedjans sortiment tillgängligt för Mathems kunder också.

– Vi har goda erfarenheter från vårt samarbete med Mathem, där en av tio kundkassar innehåller en Clas Ohlson-produkt, säger vd Lotta Lyrå.

Nu gör Clas Ohlson ett liknande samarbete på den norska marknaden. Ett samarbete inleds med Norges största matbutik på nätet, Kolonial.no.

– Att vara nära kunden kommer att bli allt viktigare och vi tar nu ytterligare steg för att etablera en unik position på våra nordiska hemmamarknader i termer av tillgänglighet och bekvämlighet för våra kunder, säger Lotta Lyrå.

Precis som i samarbetet med Mathem kommer Kolonials kunder att kunna beställa från Clas Ohlsons sortiment på e-handlarens plattform och få det levererat hem till dörren.

– Vi ser fram emot att från och med i dag erbjuda Clas Ohlson-produkter via Kolonials populära e-handelsplattform, säger Lotta Lyrå. 

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...