Foto: Daniel Norman

Christina Ståhl om att lämna MQ: "Det är rätt läge för mig att kliva av"

MQ:s ledning och vd Christina Ståhl är överens om att det är läge att gå skilda vägar. "Jag har haft fem fantastiska år i MQ-koncernen, men när arbetet nu går in i nästa fas med en ny affärsplan känns det rätt att lämna över stafettpinnen", säger hon.
Text: Pontus Nyman
Annons:

Ledningen har under vintern satt en ny affärsplan för MQ:s framtid. Ambitionen är att öka takten både online och i de fysiska butikerna.

– Modebranschen är i en omställning som vi har analyserat och skapat en plan för. När nu denna treårsplan finns framme är tajmingen rätt för mig att kliva av för att på sikt kunna ta mig an nya uppdrag, säger hon till Market.

Christina Ståhl har sex månaders uppsägningstid i kontraktet och blir kvar tills en ny vd är på plats.

– Vi är överens om att jag blir kvar tills en efterträdare har rekryterats. Vår gemensamma avsikt är att genomföra ett vd-byte med fokus på fortsatt stabilitet och kontinuitet.

I MQ:s senaste kvartalsrapport stod det klart att koncernens rörelseförlust uppgick till fyra miljoner kronor och att den jämförbara försäljningen sjönk med nästan elva procent. Men att vd-bytet skulle ha med den ekonomiska utvecklingen att göra dementeras både av Christina Ståhl och styrelseordförande Claes-Göran Sylvén.

–  Det är inget dramatiskt utan snarare ett naturligt läge att byta vd, något som båda parter är överens om och som vi haft en dialog om under vintern, säger han till Market.

Hur rekryteringen går vill han inte kommentera i detalj.

– Jag kan inte berätta mer om hur det går där annat än att rekryteringen har inletts och att ambitionen är att ha en ny vd på plats innan hösten.

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...