Cervera byter vd – Johan Junehed har lämnat bolaget: ”De vill få in nya tankar”

Johan Junehed lämnar Cervera. Det beskedet fick personalen i måndags. Samtidigt tog Björn Krasse över som tf vd.
Text: Andreas Dyrberg Skog
Annons:

Johan Junehed har jobbat på Cervera sedan 2011 och varit vd sedan 2015. Redan 2006 började han jobba med bolaget i sin tidigare roll på dåvarande ägarbolaget Hakon Invest.

Men i måndags lämnade han företaget.

– Beslutet att lämna togs i samråd med styrelsens ordförande Claes Bodell. De vill få in nya tankar och det är ett resonemang jag kan acceptera efter alla år jag har jobbat med Cervera, säger Johan Junehed. 

Hakon Invest sålde Cervera till Accent Equity 2015.

– Johan har under Accents tid som ägare till Cervera på ett förtjänstfullt sätt lett arbetet med att navigera Cervera i det förändrade detaljhandelslandskapet. Bland annat har en modernisering av interna processer och butiksuttryck, tillsammans med en kraftigt ökad onlinehandel, åstadkommits under Johans tid som vd säger Claes Bodell, styrelsens ordförande, i en skriftlig kommentar.

Claes Bodell uppger att grunden i bolagets strategi kvarstår men att vissa delar kommer att omprövas – och konstaterar att resultatutvecklingen har varit negativ under det senaste räkenskapsåret, som avslutades i augusti 2018.

För att vända utvecklingen kommer bolaget bland annat att se över sortiment, leverantörer och hyresavtal.

– Detaljhandeln befinner sig i en tid av omställning. Vi ser att det finns en framtid för en ledande omnikanalaktör som Cervera. Det var vi övertygade om när Accent investerade i Cervera 2015 och det är vi fortfarande övertygade om. Inget har förändrats på den punkten, säger Claes Bodell.

Processen att rekrytera en ny vd har inletts. Sedan i måndags är Björn Krasse tf vd.

Björn Krasse är ledamot i Cerveras styrelse sedan snart fyra år och har en bakgrund inom bland annat 7-Eleven, Pressbyrån, Glitter och Ica Meny/Menigo.

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...