Bygma byter vd – efter tolv år: ”Det finns ingen schism bakom beslutet”

Bygma byter vd. Urban Johansson lämnar efter tolv år och ersätts av Peter Lindström. ”Det var dags att gå skilda vägar”, säger Urban Johansson.
Text: Andreas Dyrberg Skog
Annons:

Urban Johansson tillträdde som vd i december 2006 och lämnade sin tjänst nästan exakt tolv år senare.

– Det skedde på mitt initiativ. Jag och styrelsen kom överens om att det var dags att gå skilda vägar. Det finns ingen schism bakom beslutet, säger Urban Johansson till Market.

Bygmas styrelseordförande Peter H Christiansen kommenterar Urban Johanssons avgång:

– Bygmas utveckling under de senaste tolv åren har varit stark under Urbans ledning. Vi har investerat i en rad nya anläggningar, närmare bestämt 13 stycken, och utvecklat verksamheten på ett positivt sätt. Urban har valt att gå vidare efter tolv år och vi är mycket glada över det arbete han har gjort med Bygma i Sverige, säger han till Market.

Peter Lindström blir ny vd för Bygma.

Urban Johansson meddelade sin avgång under hösten 2018 och sedan dess har rekryteringen av en ny vd pågått. Nu är det klart att Peter Lindström, i dag vd för färgleverantören Tikkurila Sverige, tillträder som vd senast den 1 augusti.

– Vi är väldigt glada över att Peter Lindström tackade ja, Peter delar de grundvärderingar vi har på Bygma. Han har en erfarenhet från branschen, både från leverantörssidan och bygghandeln som är värdefull. Det händer mycket i branschen och inom handel generellt och det är framför allt Peters syn på framtiden som ger Bygma möjligheten att växa sig ännu starkare, säger Peter H Christiansen till Market.

Hur ser planerna ut för Bygma i Sverige den kommande tiden?
– Vi fortsätter att expandera i Sverige och fortsätter att arbeta med frågor som är viktiga för våra kunder och framtiden. Stort fokus ligger på att ta fram lösningar som underlättar vardagen för kunderna och därmed bidra till att öka kundens affär.

Peter Lindström har i nuläget avböjt att ge en längre intervju, men lämnar en kommentar i ett pressmeddelande:

– Det känns både hedrande och roligt att få axla rollen som vd för Bygma, ett av få
familjeägda bolag som finns kvar i branschen. Jag har följt Bygma under många år och vet att jag kommer till ett välskött och expansivt företag med stor kompetens och mångårig erfarenhet.

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...