Foto: Shutterstock

Bygghemmas senaste förvärv – köper lampspecialist: ”Stark ställning i sin nisch”

Bygghemma Group förvärvar en majoritet av aktierna i Lampgallerian.se. ”Knutit till oss en specialist”, säger Martin Edblad, tillförordnad vd och koncernchef.
Annons:
Text: Daniel Norman
Annons:

Bygghemma köper 51 procent av aktierna i e-handelsbolaget Lampgallerian.se , med option om att köpa resterande aktier inom tre till fyra år.

– Vi är mycket glada och stolta över att genom vårt förvärv ytterligare förstärka vår position inom den snabbt växande marknaden för heminredning och möbler i Norden. Genom förvärvet har vi knutit till oss en specialist med ett ledande sortiment som på ett imponerande sätt har utvecklat men mycket stark ställning inom sin nisch under de senaste åren, säger Martin Edblad i en kommentar.

Lampgallerian.se är Sveriges ledande webbutik för inom- och utomhusbelysning. 2018 omsatte bolaget 40 miljoner kronor.

E-handlaren blir en del av Bygghemmas heminredningssegment men kommer fortsatt att vara ett eget bolag där Kenth Croona förblir som vd.

– Vi är mycket glada över att ha blivit en del av Bygghemma Group. Vi ser genom den här affären stora möjligheter att kunna accelerera vår utveckling och tillväxt, både genom att ytterligare utöka vårt ledande sortiment och genom geografisk expansion, utifrån Bygghemmas nordiska plattform, säger han i en kommentar.

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...