Bygghemma trotsar dåligt väder – spränger miljardgränsen

Bygghemma har dubblerat sin omsättning och spränger för första gången miljardgränsen. Det visar de preliminära försäljningssiffror som e-handelsaktören släppte under onsdagskvällen.
Annons:
Text: Michael Sandsjö
Annons:

I tisdags kom beskedet att byggvarukedjan Byggmax minskat försäljningen med 15 procent under årets första kvartal. Dåligt väder med en försenad säsong till följd angavs som huvudskäl.

Nu väljer konkurrenten Bygghemma att släppa motsvarande siffror – som säger något helt annat.

Enligt det pressmeddelande som släpptes igår kväll uppgick bolagets nettoomsättning under det första kvartalet till cirka 1020 miljoner kronor. Det betyder en tillväxt på femtio procent jämfört med samma period ifjol.

– Andra noterade aktörer inom samma sektor som Bygghemma Group har meddelat en svagare försäljning än väntat under det första kvartalet 2018 till följd av bland annat en ovanligt kall och lång vinter. I syfte att förhindra felaktiga antaganden avseende Bygghemma Groups finansiella utveckling till följd av vädret väljer bolaget att presentera viss preliminär finansiell information för det första kvartalet 2018 i förväg, säger Mikael Olander, koncernchef och vd för Bygghemma.

Den positiva utvecklingen kommenterar han så här:

– Vi är mycket nöjda med att vi för första gången når en nettoomsättning på över en miljard kronor under det första kvartalet med ökade marknadsandelar i båda våra segment, trots det för branschen ogynnsamma vädret.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...