Bygghemma tar sikte på Östeuropa – köper baltisk e-handlare: ”Ledande position”

Bygghemma expanderar till Baltikum och Östeuropa. Koncernen har förvärvat 30 procent Furniture1 med option att köpa ytterligare 50 procent.
Annons:
Text: Daniel Norman
Annons:

– Genom förvärvet expanderar vi får ledande position till de snabbt växande online-marknaderna inom möbler och heminredning i Baltikum, säger vd Mikael Olander i en kommentar. 

Furniture1 är en  renodlade online-aktören inom möbler och heminredning. De senaste åren har bolaget visat upp en årlig tillväxt på cirka 73 procent. Omsättningen på rullande tolv månader, september 2017-augusti 2018, landade på 200 miljoner kronor och e-handlaren har, enligt Bygghemma, en för branschen god lönsamhet. 

Bolaget grundades i Litauen 2008, i dag har det verksamhet i hela Baltikum liksom i Kroatien, Ungern, Bulgarien, Slovenien, Grekland och Rumänien. 

Bygghemma får betala 30 miljoner kronor för 30 procent av bolaget och har som sagt var option på att förvärva 80 procent av det. 

– Vi ser betydande synergier mellan våra befintliga verksamheter och Furniture1 inom bland annat inköp, säger Mikael Olander. 

Han ser goda möjligheter att med ett till bolag i koncernen kunna utveckla heminredningssegmentets affärsmodell. 

– Furniture1 ligger mycket lång fram när det gäller bland annat webbproduktion och sortimentsarbete. Dessutom har bolaget kommit långt när det gäller logistik och kontrollerar last mile-leveranser genom egna fordonsflottor på alla sina marknader, säger Mikale Olander

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...