Bygghemma på väg till börsen: ”Vi utvärderar kontinuerligt möjligheter”

Norska ägaren FSN Capital uppges förbereda en börsnotering av Bygghemma. ”Vi kan inte kommentera rykten”, säger de själva i en kommentar.
Text: Daniel Norman

Det är mindre än ett år det norska riskkapitalbolaget köpte Bygghemma av familjen Ax:son Johnsons investmentbolag Nordstjernan. 

Redan nu är bolaget ute till försäljning igen, uppger Dagens Industri. Innan sommaren ska ägarna ha utsett finansiella rådgivare inför en eventuell notering. Men processen kan också sluta med att Bygghemma får en ny ägare utan att börsnoteras. 

– Bygghemma har utvecklats över förväntan sedan vi genomförde investeringen förra året. Detta har bland annat drivits av en marknad som drivs mycket tydligt av migration online. Vi kan inte kommentera rykten kring en eventuell notering, men som ägare utvärderar vi kontinuerligt möjligheter gällande försäljningar och noteringar av de bolag som vi har i vår portfölj, säger FSN Capitals Sverigechef Peter Möller till tidningen. 

Det sägs att bolaget fick betala två till två och en halv miljard kronor för Bygghemma. Med tanke på utvecklingen menar Dagens Industri att prislappen nu skulle landa på fyra miljarder kronor. 

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...