Butterick´s skippar kontanterna – ”Det var ett enkelt beslut för oss”

Det anrika fest- och maskeradföretaget Butterick´s skippar kontanterna i samtliga butiker. Beslutet har fallit i god jord både hos kunderna och personalen.
Text: Michael Sandsjö
Annons:

Istället för pengar rakt över disk har Butterick´s, med butiker i Stockholm, Göteborg, Malmö, Lund, Halmstad, Helsingborg och Köpenhamn, valt att införa kortbetalningar och swish (som förväntas vara helt implementerat senare i höst).

Efter ett par testveckor i butiken i Malmö har nu kontanterna fasats ut över hela kedjan.

– Det var ett enkelt beslut för oss och det har också tagits emot jättebra av kunderna och våra medarbetare, säger Agnes Dättermark, verksamhetschef för Butterick´s fysiska butiker, till Market.

– Det ska vara smidigt och enkelt att handla hos oss och inte minst tryggt för våra kunder och anställda. Den här omställningen är en del av det arbete vi gör för att anpassa oss till den nya tidens köpbeteenden. Och givetvis gynnar det även miljön, fortsätter Agnes Dättermark.

Sedan februari i år har Butterick’s även erbjudit Klarna i sina butiker. Istället för att betala varan direkt erbjuds Klarna som betalningsmetod som innebär att kunden kan välja att betala i efterhand.

Samma ämne:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...