Butikerna flyr från Strömpilen

En massflykt av butiker drabbar köpcentrumet Strömpilen i Umeå. Snart flyttar de in i Ikea Centres nya köpcentrum vid inredningsjättens varuhus i Umeå.
Text: Mikael Sydner
Annons:

I slutet på februari och början på mars stänger minst åtta butiker i Strömpilen för att sedan öppna i det nya köpcentrumet på Söderslätt i Umeå.

Det uppger Västerbottens-Kuriren.

– Det kommer ju vara otroligt mycket mer kunder där, det är givetvis den stora anledningen, Ikea drar till sig mycket folk, säger Johan Lind, butikschef för Gamestop på Strömpilen, till tidningen.

Övriga butiker uppges vara Lindex, Kappahl, MQ, Dressmann, Din sko, Albrekts guld och Hemtex.

Hans Jepson, etableringsdirektör för Kappahl, menar att butiken i Strömpilen inte fungerat hundraprocentigt.

– Den har aldrig riktigt tagit sig. Våra butiker i city och Ersboda ha fungerat bra men inte Strömpilen, säger han till Västerbottens-Kuriren.

Hos Niam, som köpte Strömpilen i somras från Citycon, förbereder man en omställning.

– Vi måste hitta en annan hyresmix i anläggningen och det är något vi jobbat med ända sedan vi tillträdde fastigheten under hösten, säger Rikard Henriksson, fatsighetsansvarig på Niam.

– Vi har en jättefin Ica-anläggning, Systembolaget och Elgiganten som funkar jättebra och de blir kvar. Nu handlar det mer om att hitta verksamheter och butiker, kanske lite större, som passar ihop med dem och som kanske inte har en plats vid Ikea eller i city, säger han vidare till Västerbottens-Kuriren.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...