Butik i supercentrum, ny nyckelchef och fler egna produkter – Teknikmagasinet efter krisen

Här är Teknikmagasinets vapen efter den avvärjda konkursen: En Sortiment- och inköpschef hämtad från Rusta och Dollarstore, ett större fokus på egna varumärken – och en butiksetablering i Finlands Mall of Scandinavia.
Text: Michael Sandsjö
Annons:

Market har vid flera tillfällen skrivit om det stålbad som prylkedjan Teknikmagasinet tvingats genomgå det senaste året.

I slutet av juni avslutades den segdragna rekonstruktionen och det förslagna ackordet kunde vinna laga kraft.

Efter en välbehövlig semester ser nu vd Catherine Sahlgren och de anställda framåt – och jobbar extra mycket med det här:

  • Inköp och sortiment: Johan Dahlström är ny Sortiment- och inköpschef, med bakgrund från bland annat Rusta och Dollarstore. En nyckelrekrytering, menar Catherine Sahlgren.

– Johan har jobbat mycket mot Asien tidigare och är väldigt bra på kategoristyrning. Han blir en kugge i vårt maskineri, säger Catherine Sahlgren.

  • Ett nytt och tätare samarbete med leverantörerna: ”Efter allt som varit är det jätteviktigt att visa leverantörerna att vi är att räkna med”.
  • Jobba mer med egna varumärken och med kategoristyrning: ”Vi behöver bli tydligare med vilka kunder vi vänder oss mot. Det kan betyda färre men bättre produkter och framför allt en breddning av varor inom våra egna varumärken”.
  • Nya butiker: I september öppnar en ny TM-butik i Mölndal Galleria, som Citycon ligger bakom. Än mer intressant är etableringen i det finska superköpcentrumet Redi, som jämförts med Mall of Scandinavia i Solna.

Den 20 september öppnar 60 000 kvadratmeter ny retail i hjärtat av Helsingfors.

Teknikmagasinet, och flera andra svenska varumärken (H&M, Clas Ohlson, Weekday med flera) finns med i den digra butiksmixen.

– Vi har tankar och idéer om vårt koncept och våra butiker. Vi är, som vi har sagt tidigare, nöjda med vårt lite mindre kompaktare format, men vi utesluter inte nya lösningar framöver, säger Catherine Sahlgren.

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...