Busfrö klättrar uppåt i landet – här öppnar kedjan i höst: ”Passar vårt koncept”

Efter framgångarna i södra Sverige fortsätter secondhandkedjan Busfrö Nytt & Bytt att expandera i hela landet. I höst öppnar butiken i Gävle. Samtidigt fortsätter jakten på nya franchisetagare.
Annons:
Text: Helen Preutz
Annons:

– Gävle har en fantastisk fin stadskärna  som passar vårt personliga koncept. Vi hoppas kunna bidra med liv och rörelse till platsen genom att erbjuda både långväga och lokala besökare en ny grön shoppingdestination, säger Stina Qubti, vd för Busfrö Nytt & Bytt, till Market.

Butiken i Gävle blir den åttonde i raden efter Halmstad och Oskarshamn som öppnade i våras. Och framgångarna fortsätter - i Halmstad slog butiken försäljningsrekord redan på öppningsdagen.

Men resan har bara börjat, säger Stina Qubti och berättar att kedjan har ett sextiotal städer i sin etableringsplan.

– Vi har dialog med ett trettiotal städer. Av dessa jobbar vi aktivt med Stockholm, Växjö och Lidköping.

Främst söker hon lägen i stadskärnorna där hon lovar att tillföra upplevelseshopping på hög nivå.

Enligt Stina Qubti är begagnattrenden tydlig i hela landet. Samtidigt förstår fler och fler centrumutvecklare vikten av att inkludera hållbar handel och secondhandbutiker ligger ofta överst på kundernas önskelista.

Med den växande marknaden förändras förutsättningarna.

– Under de senaste åren har vi testat konceptet och upptäckt att vi kan etablera oss på mindre orter och klustra butiker närmare varandra än vad vi tidigare trott. Konceptet är väldigt anpassningsbart, säger Stina Qubti.

Parallellt med jakten på lägen pågår sökandet efter nya franchisetagare. Medan erfarenhet inom retail är önskvärt är affärssinne ett krav. Och den som söker bör vara förberedd på en utmaning, säger hon.

- Först och främst ska man ha skinn på näsan. Det är ett hysteriskt roligt och ständigt utvecklande koncept,

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...