Bullade upp med kass spolarvätska: ”Folk undrar om det brinner i skallen på mig”

Om bensinmackarna kan sälja billiga bullar kan väl bagerierna och kaféerna sälja billig spolarvätska. Konditorn Magnus Johansson ger ordet branschglidning en helt ny innebörd.
Text: Agneta Renmark
Annons:

När Kanelbullens dag firades i onsdags fanns ett svårslaget erbjudande på Magnus Johansson Bageri & Konditori i Hammarbys sjöstad. Här kunde kunderna inte bara köpa fantastiska kanelbullar utan även urusla vindrutetorkare och kass spolarvätska.

– Folk undrar om det brinner i skallen på mig men det är klart att det är en provokation med glimten i ögat, säger Magnus Johansson, som inte ens vet om det är lagligt för ett konditori att sälja spolarvätska.

PROVOCERAR. ”Som proffs kan jag säga att det är helt omöjligt att ens baka ”goda” kanelbullar och sälja dem för sex kronor”, säger Magnus Johansson.

– Fast visst är det konstigt att man på en mack kan få skylta med att man säljer ”världens bästa kanelbullar” utan att någon höjer på ögonbrynet åt det. Som proffs kan jag säga att det är helt omöjligt att ens baka ”goda” kanelbullar och sälja dem för sex kronor om man använder äkta smör i vetedegen och har riktiga människor med kollektivavtal som bakar dem, säger Magnus Johansson.

Så – när släpper ni världens bästa vinterdäck?
– Haha, jag har faktiskt en plan för detta men har inte bestämt om vi ska köra dubbat eller odubbat än.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...