Brothers vill sätta fokus på manligt kroppsideal: ”Alla kroppar är unika”

Brothers vill sätta fokus på manliga kroppsideal och peka på att varje kropp är unik. Därför har kedjan tagit fram en avatar av en svensk genomsnittsman.
Text: Daniel Norman
Annons:

– Kroppsideal har fått ökat utrymme i den offentliga debatten. Vi vill uppmärksamma frågan även ur ett manligt perspektiv, säger Magnus Hultin, chefsdesigner. 

I höst ger sig Brothers åter ut på turné för att öka svenska mäns kunskap om passform och stil. Männen erbjuds en personlig passformsanalys samt möjligheten att få gamla kostymer anpassade efter sina personliga mått. 

Kedjan vill också lyfta manliga kroppsideal och slå ett slag för att alla kroppar är unika. Genom data som Brothers samlade in under sin vårturné så har en avatar skapats av den svenske genomsnittsmannen. Enligt kedjan skiljer den sig från den stereotypa modellen. 

– Vår förhoppning är att få fler att trivas i sin kropp och känna att blazern, skjortan eller byxorna sitter som de ska. Alla kroppar är unika, och Brothers vill under höstens stilturné utbilda svenska män och hjälpa dem hitta sin ”size you”, säger Magnus Hultin. 

Många män känner att de inte passar in i det standardiserade storlekssystemet menar Brothers. 

Turnén inleds nästa vecka, 30 september, i Mall of Scandinavia i Solna och kommer att besöka 15 platser runt om i Sverige.  Den avslutas 4-5/11 i Ingelsta Shopping i Norrköping. 

 

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...