Bred bilfest för fartfrälsta: ”Har man provat är det lätt att bli fast”

Man behöver inte bara vara bilfrälst för att älska det kungliga Gärdesloppet och nya eCarDrive på Djurgården, som arrangeras 20 maj. Det funkar fint att sitta och fika på en filt medan resten av familjen kör lådbilsrace eller provar mountainbikes.
Text: Agneta Renmark
Annons:

Historiens vingslag och framtidens bilteknik möts på snart 100-åriga Gärdesloppet och nya eCarDrive på Djurgården, som arrangeras söndagen den 20 maj. En familjefest med aktiviteter, upplevelser och provkörningar av bilar, cyklar och mc för såväl stora som små.

– Här kan man både kika på eleganta, sportiga och klassiska gamla bilar som pruttar och ryker och beundra moderna elbilar som glider fram utan att låta alls, säger talespersonen Gunnar Dackevall, vd och publisher på GranTurismo och engagerad i allt som har med fordon att göra.

ELEKTRISK. Passa på att provkör Renault Alpine A110...

Publiken behöver inte nöja sig med att bara titta utan kan även få provköra de senaste elbilarna på området eCar Drive. Det blir första möjligheten i Sverige att få provköra nya och omskrivna Nissan Leaf och samtidigt Teslas, Kias, Renaults och Mitsubishis senaste el- och hybridbilar, samt även en stor del av Land Rovers exklusiva modellprogram.

– Kungliga Automobilklubben som arrangerar består av många äldre människor som inte bara älskar gamla bilar utan även vill hänga med in i framtiden och elektrifieringen, säger Gunnar Dackevall.

... eller Jaguar I-Pace.

På GranTurismo Design Expo visas några av världens stora bilformgivares klassiska mästerverk. Här landar också två heta bilpremiärer: Jaguars nya helelektriska I-Pace och Alpine A110.

– Och för yngre familjemedlemmar finns både lådbilsrace, eldrivna fyrhjulingar och käcka, små elbilar som till och med en treåring kan klara av att hantera.

Det låter ju livsfarligt. Då kommer ju ungarna att vilja ha en egen i fördelsedagspresent!
– Haha, ja så är det ju så klart. Har man väl provat är det lätt att bli fast, säger Gunnar Dackevall, som uppmuntrar alla besökare att ta med egen picknickfilt – fika och lunchmat kan däremot köpas på plats.

Vad kör du själv för fordon?
– Jag har varit motorgubbe i hela mitt liv men även jag tycker att för rena transportsträckor är det bra få bort föroreningar och att elbilar är en bra utveckling. Och allra helst tar jag mig fram på två hjul. Gärna moderna, schyssta lösningar till vardags, så kan man ut och finåka med något som låter och puttrar vid särskilda tillfällen.

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...