Boozts senaste rekrytering: ”Kan jag handla något online så gör jag det”

Charlotte Svensson är ny styrelseledamot i e-handelsjätten Boozt. Själv handlar hon det mesta på nätet och ser shopping i fysiska butiker mer som nöje än nytta.
Text: Agneta Renmark
Annons:

Vad ska just du tillföra styrelsen?
– Djup teknisk kompetens och kunskap om avancerad analys. Jag har jobbat många år inom media, finans och telecom med affärs- och teknisk utveckling både strategiskt och operativt. Jag tror att jag kan tillföra viss insikt och kunskap inför framtida nyttjande av de nya möjligheter som tekniken ger.

Vad har du för tidigare erfarenhet av retail?
– Bara som kund och leverantör. Det var egentligen det som lockade mig, att jag har jobbat i många andra branscher tidigare men aldrig inom retail. Samtidigt går många branscher in i varandra tack vare digitaliseringen – alla blir e-handlare på det ena eller andra sättet och står inför samma frågeställningar.

Och vad hade du för relation till just Boozt?
– Jag gillar kläder och var kund redan innan jag blev rekryterad till styrelsen. Som kund är jag väldigt imponerad över Boozts lagerhantering och leveranstider, och nu med lite mer insyn kan jag säga att det är fantastiskt bra optimerat allting.

Vad handlar du helst på nätet?
– Det mesta. Kan jag handla något online så gör jag det. Sett ur ett målgruppsperspektiv är jag en early adopter som snabbt tar till mig nya saker och har ju hela det där livspusslet att ta hänsyn till, med barn, hund och förvärvsarbete. Det gör det väldigt bekvämt att ha en stående basorder på mat som levereras hem varje vecka, från vilken man kan lägga till och dra ifrån. Sedan kompletterar jag förstås på min lokala Ica-butik.

Shopping i fysisk butik är mer nöje än rent bruk för mig

När handlar du helst i en fysisk butik?
– Det är klart att jag ibland vill gå in i butiker. Jag går till exempel väldigt gärna runt i saluhallar och butiker som Good Store eftersom jag är intresserad av mat. Det är roligt att inspireras och drömma sig bort i affärer med inredning och kläder, men det som inte är roligt är när man måste köpa gummistövlar till barnen precis just nu och inte har tid att handla. Shopping i fysisk butik är mer nöje än rent bruk för mig.

Vad är det senaste – eller bästa – du handlat på Boozt?
– Det senaste var en klänning till min dotter, det bästa är förmodligen en Hunkydory-tröja eftersom den blivit mitt absoluta favoritplagg den här sommaren.

OBS! Hon har sin Hunkydora-tröja på sig på bilden!

Samma ämne:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...