Bomb mot Lidls tyska huvudkontor – Lidl Sverige ”håller nära kontakt”

En brevbomb exploderade på onsdagseftermiddagen på Lidls huvudkontor i staden Neckarsulm i Tyskland. Tre medarbetare har skadats, varav en svårt. Lidl Sverige ”håller nära kontakt med sina tyska kollegor”.
Annons:
Text: Susan Berzelius
Annons:

Den tyska nyhetssajten Stimme.de rapporterade på onsdagseftermiddagen att huvudkontoret var evakuerat och avspärrat så att bombtekniker och polis kunde arbeta sedan en bomb exploderat vid 15-tiden. 

Det var på Lidls huvudkontor, där cirka 100 medarbetare var på plats, som brevbomben togs emot och öppnades. Tre medarbetare har förts till sjukhus, en med allvarliga skador.

I ett pressmeddelande skriver företagsledningen: ”Vi är djupt förskräckta över händelsen och önskar våra anställda god och snabb återhämtning”.

Det är oklart om företaget tagit emot något hot i samband med brevbomben.

När Dagligvarunytt.se frågar Lidl Sverige om de höjt säkerheten vid sitt huvudkontor svarar företaget: ”Vi kan just nu tyvärr inte ge några detaljer kring situationen men håller nära kontakt med våra tyska kollegor i frågan”.

I tisdags exploderade ett paket vid godsmottagningen hos dryckestillverkaren Wild i Eppelheim som ligger fem mil från Neckarsulm. Det är oklart om det finns ett samband mellan de två explosionerna.

Staden Neckarsulm, där Schwarz Gruppe-ägda Lilds tyska huvudkontor alltså är lokaliserad, ligger strax norr om Stuttgart i de södra delarna av Tyskland. 

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...