Bolist nådde nya höjder online – växte med över 200 procent i maj

Bolists e-handel ligger på rekordnivåer. I maj summeras en ökning på över 200 procent mot förra året och ackumulerat under året landar försäljningsökningen på 65 procent.
Annons:
Text: Marie Hillblom
Annons:

– Försäljningsökning på den här nivå får vi inte ofta uppleva i handeln vilket naturligtvis gör oss som dagligen jobbar med dessa frågor stolta, säger Andreas Eriksson, VD på Burträsk Järn och Färg och medlem i Bolist, om e-handelssiffrorna som han hoppas håller i sig.

Bolist består av 200 bygg- och järnhandlare över hela landet och det är deras e-handel som slår rekord. Ökningen noteras i flertalet kategorier. Allra tydligast ses trycker inom maskinverktyg och trädgård.

Försäljningsökningen gynnar också det egenägda logistikbolaget Bolist Logistik AB som nu slagit rekord och gjort den enskilt bästa försäljningsmånaden någonsin, sedan starten 2014, och redovisar en ökning med 23 procent jämfört med maj förra året.

Nyligen bildades den nya koncernen Mestergruppen Sverige AB genom samgående mellan Bolist/Järnia och XL-Bygg.

– Samgåendet mellan XL-Bygg och Bolist/Järnia kommer ge ytterligare försäljningsökningar framöver då logistikbolaget nu förbereder för att ta emot XL-Bygg som kunder. En lösning som planeras vara klar senast vid årsskiftet, säger Stefan Thollén, inköps- och varuflödeschef Mestergruppen Sverige AB.

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...