Biltemas långa kamp för att få etablera varuhus i Östersund fortsätter – ”Vi ger oss inte”

I 15 år har Biltema försökt att etablera det första varuhuset i Östersund. Ett nytt beslut från Mark- och miljödomstolen innebär ett fortsatt nej. – Vi ger oss inte. Det är inte miljömässigt försvarbart att skicka jämtarna till Sundsvall för att handla hos oss, säger Johan Gerdevåg, marknadschef.
Text: Michael Sandsjö
Annons:

När det här året är förbi kommer Biltema ha femtio varuhus etablerade runt om i landet.

På tur står Trollhättan och Varberg – men inte Östersund.

Trots att varuhuskedjan, med butiker i Sverige, Norge, Finland och Danmark, har velat öppna i den jämtländska residensstaden sedan 2003 har det gått minst sagt trögt.

I veckan kom ett nytt negativt besked, då Mark- och miljödomstolen tog beslutet att upphäva kommunens detaljplan för det område där Biltemavaruhuset var tänkt att ligga.

– Vi tvingas se det här från sidan, eftersom det är Östersunds kommun som är motpart. Huvudargumentet är att en etablering skulle påverka trafiksituationen i området för mycket, viket vi menar är ett väldigt olyckligt utfall. Och det är betydligt sämre för miljön att tvinga iväg jämtarna till Sundsvall för att handla hos oss istället, säger Johan Gerdevåg.

Men ni vill fortfarande till Östersund?

– Absolut. Vi ger oss inte. Nästa vecka träffar vi representanter från kommunen för att höra hur de ser på domstolens beslut. Vi har stora förväntningar på det mötet. Vi ger oss inte.

Samma ämne:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...