Foto: Jamin Pirnia

Beskedet från H&M: Finns inget beslut på fler stängningar i Sverige

H&M ska stänga fler butiker, det meddelade vd Karl-Johan Persson vid gårdagens bolagsstämma. I Sverige har modejätten i dagsläget inga planer på att stänga fler enheter än de som kommunicerats.
Annons:
Text: Daniel Norman
Annons:

Vid gårdagens bolagstämma meddelade vd Karl-Johan Persson att olönsamma butiker ska stängas, rapporterar flera medier.

Dessutom ska H&M anpassa ytan i vissa butiker, där en del kommer att bli mindre. Andra byggs om. På flera håll omförhandlar kedjan hyreskontrakten. 

Redan i februari kunde Market berätta att H&M planerade att stänga två butiker i Sverige under året, den på handelsområdet Hälla i Västerås och den i Gallerian i Stockholm. Efter det har kedjan kommunicerat att den vid Hötorget i Stockholm stänger också. 

Under 2018 planerar H&M även att bygga om sju butiker, två butiker flyttas och tre nya öppnas. I början av året förvandlades tre olönsamma butiker dessutom till outlets.  

Några ytterligare förändringar av butiksnätet i Sverige planeras inte just nu, enligt Joanna Morell, kommunikationschef för H&M i Sverige. 

– I nuläget finns inga ytterligare beslut kring stängningar, butiker som får minskad yta eller ytterligare outlet-butiker, säger hon till Market.  

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...