Axfood fortsätter att växa genom förvärv – Middagsfrid blir ett dotterbolag till Mat.se

Axfood fortsätter att låta portföljen växa. Genom Mat.se, som bolaget nyligen förvärvade, köper bolaget Middagsfrid. ”Ett perfekt komplement”, säger Måns Danielson, vd för Mat.se
Text: Daniel Norman
Annons:

I januari köpte Axfood nätaktören Mat.se. Redan nu låter man verksamheten växa genom att addera Middagsfrid. 

– Middagsfrid är ett perfekt komplement till vår nuvarande verksamhet i Mat.se. Med förvärvet stärker vi vår kunskap, erfarenhet och kompetens när det gäller färdiga middagslösningar, säger Måns Danielsson. 

Middagsfrid grundades 2007 och var först i världen med färdigplanerade matkassar som levereras hem till dörren. 

I dag omsätter verksamheten cirka 75 miljoner kronor, har ett 20-tal anställda och levererar matkassar till 300 orter runt om i landet. 

– Axfood har haft ett långt och bra samarbete med Middagsfrid då vi bland annat packar och levererar deras varor. Vi har samma grundsyn vad gäller god och hållbar mat och därför känns det här förvärvet rätt i vår strategi att fortsätta växa inom näthandeln, säger Klar Balkow. 

Middagsfrid fortsätter sin verksamhet under eget namn. Däremot får bolaget en ny vd genom Mikael Sahlsten. Grundaren Kicki Theander får en ny roll som ansvarig för affärsutveckling och pr. 

– Jag ser Axfood som en stor och trygg ägare med en långsiktighet i allt som de gör. De har även en bred och djup förståelse för den bransch vi själva är verksamma i, säger hon i en kommentar. 

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...