Avslöjar: Förre Byggmax-bossen har tagit över rodret för Webhallen

Webhallen har stått utan ordinarie vd sedan Wilhelm Sporrong lämnade bolaget i mars förra året. Sedan en tid tillbaka sitter den förre Byggmax-bossen Magnus Agervald i förarsätet.
Text: Daniel Norman
Annons:

I mitten av mars förra året lämnade den dåvarande vd:n Wilhelm Sporrong Webhallen efter oenighet med ägaren Komplett Group.

Han hade då suttit tio år på posten.

Atle Sjursen klev in som tillförordnad vd och har fortsatt som det, fram tills nu.

Enligt ett dokument som kedjan skickat in till Bolagsverket har han också lämnat.

I stället är Magnus Agervald vd, något han själv bekräftar för Market.

– Jag tillträdde i februari 2019 som tillförordnad vd.

Varför väljer du att ta dig an det här uppdraget?
– Det är ett fantastiskt bolag, med väldigt kunniga anställda och ett starkt varumärke.  Webhallen är en äkta omnikanalaktör där hemsidan genererar mer än hälften av försäljningen. Det är en rolig utmaning att få vara med och utveckla Webhallen tillsammans med alla anställda.

Vilka ser du som Webhallens främsta utmaningar?
– Webhallen har många styrkor, och jag nämnde några i frågan innan. Jag tycker dock att man inte har riktigt lyckats att nå ut tillräckligt långt med varumärket. I tillägg så har Webhallen lägst bruttomarginal i branschen, vilket mycket beror på de låga priserna gentemot kunderna. Jag är dock övertygad om att vi kan förbättra marginalen utan att förändra prispositionen mot kunden.

Magnus Agervald var under tio år vd för Byggmax, ett jobb han lämnade i november 2016 då han blev vd för Ratos. Där blev han kvar i lite längre än ett år.

– Vi lär oss hela livet och det är klart jag har med mig en hel del lärdomar från tidigare uppdrag. Samtidigt är varje situation unik, och det går inte att applicera lösningar som fungerat i andra sammanhang på samma sätt i en ny miljö, säger han och fortsätter:

–  Något jag tar med mig är dock att när det gäller e-handel så utvecklas marknaden ständigt, så det gäller att hela tiden testa och mäta nya och ibland även gamla åtgärder, för att kunna agera utifrån vad som är bäst.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...