Avgående vd:n om JC:s nya ägare: ”De här personerna kan investera i bolaget”

Iliya Meric är inte ensam ny ägare till JC. Det säger den avgående vd:n Stefano Di Martino till Habit. Bakom honom står internationella investerare.
Text: Daniel Norman
Annons:

– De här personerna kan investera i bolaget. Jag är övertygad om att de kan bygga upp JC, säger Stefano Di Martino till tidningen. 

Det var förra veckan som det avslöjades att Iliya Meric är ny ägare och vd för JC. Men han är alltså inte ensam. Bakom sig har han internationella investerare. Vilka kan Stefano Di Martino inte berätta. 

– Vi tittade på möjliga köpare till bolaget. Jag var del i processen och arbetade på en lösning inom Sverige medan Gordon Wu (tidigare ägare till JC red. anm.) arbetade med internationella möjligheter. Iliya Meric, som tidigare satt i styrelsen, var intresserad av bolaget, så på den vägen är det. 

Själv väljer Stefan Di Martino att kliva av nu. 

– Jag vill gå vidare. Mitt uppdrag var att förbättra JC och sälja bolaget. När det är slutfört vill jag gå vidare till en ny verksamhet. Min kapacitet är att bygga och omstrukturera bolaget. Det är mitt jobb och det är det som jag är bra på, säger han till Habit. 

Han berättar att hans intryck efter de första diskussionerna med de nya ägarna varit att de vill investera i JC för att göra bolaget lönsamt igen. 

– I veckan har vi ett strategiskt möte och det ser ut som om de vet vad de ska göra. 

Samma ämne:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...