Foto: Foto: Johan Marklund

Avgående Odd Molly vd:n om nya jobbet: ”Jag är väldigt peppad”

Anna Attemark lämnar Odd Molly efter sju år som vd. Och snart kliver hon in i en ny roll. ”Efter nästan sju år som vd under en stor förändringsresa kändes det som rätt tidpunkt att gå vidare till nya utmaningar”, säger hon.
Annons:
Text: Andreas Dyrberg Skog
Annons:

Odd Molly meddelade i går att Anna Attemark kommer att lämna vd-posten senast i augusti i år. Anledningen är att hon har fått ett nytt jobb.

Var hon kommer att jobba framöver är hemligt.

– Det kan jag inte gå ut med ännu – men det jag kan säga är att jag är väldigt peppad och motiverad inför det nya uppdraget. Nu har jag dock fokus på Odd Molly och det arbete vi genomför här för att stå starka i en bransch i stor omvandling, säger Anna Attemark

Anna Attemark värvades från H&M till Odd Molly som vd 2011. Sedan dess har företaget genomgått stora förändringar. Nettoomsättningen har stigit med 45 procent mellan 2011 och 2016 och lönsamheten har stärkts (bokslutet för 2017 offentliggörs den 16 februari).

– Det är en helt fantastisk resa jag har förmånen att vara med på, ett starkt varumärke och så många kloka, smarta och trevliga människor. Den stora förflyttningen vi gjort har handlat om att gå från designdrivet till kundfokuserat bolag, från kläder till livsstil och att vi ökat kontrollen över den egna retailförsäljningen, där den tidiga satsningen på e-handel varit framgångsrik, säger Anna Attemark.

Vilka erfarenheter tar du med dig?

– Det jag tar med mig är att förändring kräver förändring och att allt och alla kan utvecklas. Med nya konsumentbeteenden måste vi ständigt tänka nytt. Under den här tiden har jag fått se många modiga kollegor våga anta nya utmaningar och växa som personer och team.

Odd Mollys vice vd och sortimentschef Jennie Högstedt Björk tar över som vd när Anna Attemark lämnar företaget.

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...